Sevärdheter Småland - Besök Astrid Lindgrens Näs

Småland är ett landskap som bjuder besökaren på ett stort utbud av sevärdheter och upplevelser. Här har du allt från polkagrisens Gränna till symaskinens Huskvarna. Du hittar museum om allt ifrån tändstickor och välkända möbeltillverkare till dockskåp och glasblåsningens konst. Och självklart om vår folkkära sagomästare, Astrid Lindgren.

Det var på Näs, i Småland, hon föddes och växte upp tillsammans med sina syskon. Här står hennes barndomshem kvar i välbevarat skick och Astrid Lindgren själv har återskapat nedervåningen så som den såg ut under hennes barndoms år. Vi ser det som ett privilegium att få skapa, förvalta och bjuda in besökare till de miljöer och sevärdheter som är tillägnade hennes författarskap.

Hitta hit

Öppettider och Priser

0492-56 68 00 eller info@astridlindgrensnas.se

Sevärdheter Småland Sevärdheter Småland

Trädgårdarna är små sevärdheter i sig

De gröna områdena som omger Astrid Lindgrens Näs är skapade ur hennes person och hennes karaktärer. Trädgården är anlagd med olika teman som symboliserar författaren och Småland. Vi vill att det ska vara ett levande område som bjuder in besökaren till delaktighet, oavsett ålder.

Området är skapat med växtlighet och sagoväsen, lekfullhet och reflektion i åtanke. Här kan du promenera, samtala, upptäcka och vila en stund. Varför inte ta med en picknick och varva sevärdheter med lunch i parken?

I Paviljongen hittar du den stora utställningen om Astrid Lindgren och hennes liv i utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren”.

Guidade turer i barndomshemmet

Astrid Lindgrens Näs är öppet från mars till december för besökare. Under vinterhalvåret är det ett populärt besöksmål för skolklasser och grupper så väl som konferenser. Vi skräddarsyr gärna gruppbesök för att passa in på era önskemål.

För att se Astrid Lindgrens barndomshem kan man besöka våra dagliga visningar under sommaren. Övriga tider på året är det endast förbokade grupper om minst åtta personer som tas emot. Själva huset är inte anpassat för rullstolar och rullatorer, däremot är resten av anläggningen lättframkomlig för dig som vill ta en titt på alla sevärdheter.

Och du vet väl att i Vimmerby hittar du även Astrid Lindgrens Värld, där du och din familj kan flytta in i sagorna för en stund? Parken är mycket populär bland barnfamiljer med sina fantasifulla lekplatser och många teaterscener. Varmt välkommen till Småland och en sagofylld värld!