Resmål Småland

Resmål: Småland. Ett landskap med många härliga resmål för dig som vill semestra i Sverige. Många kända svenskar har sitt ursprung här och det var även här Astrid Lindgren föddes år 1907.

Vid vårt kulturcentrum Astrid Lindgrens Näs står hennes barndomshem kvar i välbevarat skick. Kulturcentrumet är idag ett av områdets mest populära resmål där du har möjlighet att ta en guidad tur in i det hus där Astrid Lindgren växte upp.

Det var trots allt här allting började!

Hitta hit

Öppettider och Priser

0492-56 68 00 eller info@astridlindgrensnas.se

Resmål Småland Resmål Småland

Hälsa på i Astrid Lindgrens Småland

Här kan du besöka den plats där Astrid Lindgren växte upp tillsammans med sina syskon och där hon upplevde mycket av det som blev grunden till hennes sagor.

Astrid Lindgrens Näs är ett kulturcentrum där du har möjlighet att gå på en guidad tur till hennes barndomshem, äta en lekfull måltid i restaurangen eller besöka utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren”. Här hittar du våra trädgårdar och restaurangen som är uppförda med inspiration från så väl hennes liv, som hennes sagor.

I restaurangen fokuserar i på lokala råvaror och erbjuder en meny som är inspirerad av Smålands delikatesser.

Ett resmål i Småland för grupper och skolor

Astrid Lindgrens Näs, eller Astrid Lindgrens Värld, är även ett populärt resmål för grupper och skolklasser som är på besök i Småland. Vi skräddarsyr gärna besök för grupper om det behövs. Till det resmål som har inspirerats av Astrid Lindgren är alla välkomna på besök.

Vi har anpassat våra lokaler för rullstolar och andra hjälpmedel vid funktionsnedsättning. Till exempel är våra gångar tillverkade av stenmjöl så väl vid parkeringen och entrén som ute i trädgården vilket gör det lätt att ta sig runt.

Här kan du strosa, upptäcka, leka och vila. Våra trädgårdar och parken bjuder in till rekreation och samtal – och självklart hittar du det riktiga sockerdricksträdet här!

Välkommen till oss, till Astrid Lindgren och till en inbjudande sagovärld!