Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna & svaren:

F: Vad är era öppettider & priser?
S: Dem kan ni läsa 
här 

F: Vi är en barnfamilj, finns det något för alla åldrar?
S: Ja Astrid Lindgrens Näs passar för både stora och små. 
I vår utställning "Hela världens Astrid Lindgren" har vi en särskild barnversion av audioguiden (man går med hörlurar i utställningen), ute i trädgårdarna finns det många olika platser att leka och spela spel på.  

F: Vad ingår i min entrébiljett?
S: I entrébiljetten ingår det alltid vår permanenta utställning "Hela världens Astrid Lindgren" samt våra trädgårdar. Man kan även köpa till, utöver entrépriset, en guidad tur i Astrid Lindgrens barndomshem. 

F:Vad kostar ett årskort?
S: Under 2018 kommer du att kunna köpa ett årskort för 300 kr. Då har du alltid tillgång till våra trädgårdar och utställningar under våra ordinarie öppettider. Årskorten gäller inte på guidningar eller kvällsarrangemang. 

F: Hur många timmar tar det att besöka Näs?
S: Vi rekommenderar cirka 3 tim, det är i genomsnitt vad en gäst lägger hos oss under ett besök. 

F: Får man ha med sig picknick till er?
S: Det får man absolut ha! Det finns filtar och trädgårdsmöbler utsatta i trädgårdarna. Dock är vi försiktiga med engångsgrillar under de torrare perioderna. 

F: Blir det billigare om man kommer i grupp?
S: Ja, om man är fler än 20 personer och meddelar sin ankomst i förväg får man grupprabatt hos oss. Läs mer 
här

F: Kan man äta hos er?
S: Vårt matkafé har öppet samma tider som utställningarna. Vi erbjuder smörgåsar, bakverk och glass. Under helgerna i höst så kommer vi även servera varm soppa och trädgårdssallad. Vårt matkafé har flertal goda drycker samt öl- och vinrättigheter. 

F: Är det handikappanpassat på Näs?
S: Ja det är det, förutom i barndomshemmet och magasinet då dessa är privatägda. Våra trädgårdar är försedda med stenmjölsgångar och utställningarna i paviljongen och prästgården är anpassade. Handikapprutor finns utmärkta på parkeringsplatsen utanför paviljongen. 

F: Kan man ha konferens hos er?
S: Ja, kontakta vår reception för vidare information 
info@astridlindgrensnas.se

F: Får man ta med sig hunden in till er?
S: Ja hundar är varmt välkomna ute i våra trädgårdar, dock får dom inte vistas inne i utställningarna eller i matkaféet. 

Välkomna!