Lediga jobb

Astrid Lindgrens Näs är ett kulturcentrum och viktigt besöksmål i Vimmerby - mitt i den miljö som Astrid Lindgren växte upp.

Astrid Lindgrens bevarade barndomshem, den stora Astrid-utställningen om hennes liv och gärning Hela världens Astrid Lindgren, de nyskapade Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs utgör hörnpelarna i verksamheten. 

Våra besökare är personer och familjer med ett intresse för Astrid Lindgren, hennes person, liv, verk och uppväxt samt om hennes många inspirationskällor. De allra flesta finner man här på Näs och i Vimmerby med omnejd.

Sedan 2014 är vi också ett högintressant besöksmål för trädgårdsintresserade. Våra Trädgårdar på Astrid Lindgrens Näs är av stort intresse för alla med trädgårdsintresse. År 2014 invigdes första delen – Kapitel 1,  Kapitel 2  invigdes 2015 och Kapitel 3 sommaren 2016. Nu är med andra ord våra trädgårdar kompletta och att besöka dem kommer man både som grupp och individuellt.  

Vi har också en mycket framgångsrik restaurang- och kafféverksamhet - mat&dryck. Här vi framför allt servering under dagtid men vid evenmang och vissa kvällar även kvällsöppet. Under sommarmånaderna har vi också ett renodlat sommarkaffé ute i trädgårdarna.

Vi är i dagsläget 10 personer som arbetar här och under sommartid, som är vår högsäsong, är vi totalt cirka 25 personer. Årligen har vi drygt 45 000 besökare och dessa tal är ökande.

Astrid Lindgrens Näs är öppet året runt och har flera publika evenemang även utanför högsäsong. 

Sedan 31 mars 2017 ägs Astrid Lindgrens Näs av Astrid Lindgrens Värld vilket ger vårt företag stora nya utvecklingsmöjligheter.

 

Lediga tjänster:

Verksamhetschef. 

Vi söker nu en verksamhetschef

I linje med vår ambition att alltid erbjuda gästen en fantastisk upplevelse så blir din uppgift, tillsammans med dina medarbetare, att driva Astrid Lindgrens Näs på ett så optimalt sätt som möjligt och med gästens upplevelse i fokus, där viktiga ingredienser är ledarskap, organisation och ekonomi. Arbetsuppgifterna innebär att kort- som långsiktigt planera och utveckla hela Astrid Lindgrens Näs i riktning mot att skapa en ännu bättre upplevelse för besökarna. Även att operativt vara tillgänglig ute i verksamheten

På Astrid Lindgrens Näs är det 7 tillsvidareanställda och under sommarsäsong uppgår styrkan till cirka 20 anställda. Du kommer att ingå i företagets, Astrid Lindgrens Värld AB:s  ledningsgrupp och vi erbjuder dig en utvecklande roll i ett företag på stark frammarsch.

 

Kvalifikationer

Vi ser att du har en mångårig erfarenhet av chef- och ledarskap. Du har en för området relevant högskoleexamen eller motsvarande Eftersom tjänsten innefattar hela verksamheten, guidning, utställning, trädgård, restaurang och litterärt kunskapscentrum är erfarenhet av kulturell och turistisk verksamhet meriterande.

 

Viktigt för oss
Eftersom vår verksamhet varierar i intensitet över året så måste du också vara en person som kan ”kavla upp ärmarna” och delta praktiskt i flera arbetsuppgifter inom hela företaget. Vi jobbar mycket med att alla hjälper alla och vi finns alltid till för varandra vid behov. Arbetet kommer också att behöva utföras på både kvällar och helger och speciellt då under sommaren då vi har vår mest intensiva period. Som person är du prestigelös, hjälpsam, serviceinriktad och anpassningsbar. Du tar stort eget ansvar, är van att arbeta självständigt men har också mycket lätt för att samarbeta. Du känner, liksom vi, stolthet över att få arbeta med det finaste av alla varumärken, Astrid Lindgren.

Vi eftersträvar mångfald välkomnar sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund. Är du bosatt på alltför långt pendlingsavstånd så är det viktigt för oss att du inom en snar framtid har bosatt dig i eller i närheten av Vimmerby.

 

Framtiden i inom företaget

Då vi själva har en rad spännande projekt på gång inom de närmaste 5 åren, ser vi framför oss en mycket spännande utveckling av besöksnäringen i Vimmerby med anknytning till Astrid Lindgren.

 

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är heltid, tillsvidare och tillträde efter överenskommelse.

 

Kollektivavtal/Lön

Kollektivavtal finns mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen/HTF. Månadslön, individuell lönesättning. Löneanspråk mottas senare i rekryteringsprocessen.

 

Ansökan
Sista ansökningsdag är 16 juni. Vi tar endast emot ansökningar via epost på jobb@astridlindgrensvarld.se Skicka med CV, personligt brev och gärna ett foto på Dig själv, alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

 

Kontaktpersoner

Joacim Johansson, vd, 0492-798 01

Linnéa Hindvik, Personalchef, 0492-798 02

 

Hjärtligt välkommen med din ansökan!

 

 

Köks och serveringspersonal. 

Serveringspersonal i restaurang och kaffé

Till vår restaurang och kaffé söker vi serveringspersonal för säsongen 2017. Du bör ha vana från restaurng och/eller kaffé.

Arbetstid/varaktighet: Säsongsanställning/timanställning mars-december. 

Ansökan med personligt brev och sedvanliga handlingar skickar du till info@astridlindgrensnas.se . Märk det med rubrik Ansvarig restaurang 2017+ ditt namn 

 

Ansökan gällande reception och guidning sänder du till pia.eriksson@astridlindgrensnas.se

 Vi avböjer vänligen men bestämt alla erbjudanden från bemannings- eller rekryteringsföretag i samband med den här utlysningen.

Arbetstid/Varaktighet: Säsongsanställning/timanställning juni-augusti, eventuellt även maj och september.
 

Hjärtligt välkommen med din ansökan!