Lediga jobb

Astrid Lindgrens Näs är ett kulturcentrum och viktigt besöksmål i Vimmerby - mitt i den miljö som Astrid Lindgren växte upp.

Astrid Lindgrens Näs är platsen där Astrid Lindgren föddes för mer än 110 år sedan. Här kan du lära känna Astrid och besöka hennes barndomshem som hon själv återställt i det skick det var när hon föddes och växte upp. I upplevelseutställningen "Hela världens Astrid Lindgren" möter du berättelsen om Astrid Lindgrens liv och gärning. Här finns även andra utställningar om, eller med, anknytning till Astrid Lindgren. Platsen Näs binds samman med trädgårdarna som bjuder på såväl skönhet, konst som kunskap.

Våra besökare är personer och familjer med ett intresse för Astrid Lindgren, hennes person, liv, verk och uppväxt samt om hennes många inspirationskällor. De allra flesta finner man här på Näs och i Vimmerby med omnejd.

Vi är i dagsläget 10 personer som arbetar här året om och under sommartid, som är vår högsäsong, är vi totalt cirka 25 personer. Årligen har vi drygt 40 000 besökare och dessa tal är ökande.

Astrid Lindgrens Näs har flera publika evenemang även utanför högsäsong.

Sedan 31 mars 2017 ägs Astrid Lindgrens Näs av Astrid Lindgrens Värld vilket ger vårt företag stora nya utvecklingsmöjligheter.

Det finns inga lediga tjänster att söka för tillfället.

Det finns inga lediga tjänster att söka för tillfället.