Museum Småland - Besök Astrid Lindgrens Näs

Vad vore ett museum i Småland utan Astrid Lindgren? Inte helt komplett, om du frågar oss och våra besökare. För vart kan man bäst få en så pass äkta bild av Astrid Lindgren som möjligt, om inte vid hennes barndomshem och den miljö som inspirerat henne?

Astrid Lindgrens Näs är ett kulturcentrum tillägnat författaren. Här kan du gå på guidade turer till hennes välbevarade barndomshem, besöka utställningar och promenera i våra härliga, lekfulla trädgårdar som är anlagda i Astrid Lindgrens anda.

Här hittar du ett museum som är levande och interaktivt, både under tak och utomhus. Vi är mycket stolta över att få förvalta kulturarvet efter en så högt älskad och uppskattad person.

Vi förvaltar arvet med Astrid Lindgrens gärning som grund och genom att ha en publik verksamhet riktad till såväl kommunens invånare som besökare och turister från hela världen.

Hitta hit

Öppettider och Priser

0492-56 68 00 eller info@astridlindgrensnas.se

Museum Småland Museum Småland

Välkommen till ett museum för alla åldrar

Även våra trädgårdar är en del av vårt museum. De är utformade med engagemang och lekfullhet för att spegla Astrid Lindgrens sagor och karaktärer. Vi har valt att skapa gröna miljöer utifrån de ledord som genomsyrar hela hennes författarskap – så som frihet, mod, melankoli och livsglädje.

Vi vill att Astrids trädgård ska väcka känslor och inspiration och förmedla så mycket av henne som bara möjligt. Vi har besökare från alla världens hörn och här har de möjlighet att ta del av den svenska och småländska miljön som återspeglas i hennes böcker.

Astrid Lindgrens värld är inte alltid ljus och lycklig utan även allvarlig och mörk. "Döden och kärleken är det stora människan upplever, det intresserar alla åldrar. Man ska inte skrämma barn till ångest, men de behöver likaväl som en vuxen uppröras av konst”, sa Astrid Lindgren år 1959 till Dagens Nyheter på sitt pragmatiska vis.

Vårt museum och våra utställningar har öppet från mars till december för såväl enstaka besökare, som grupper och skolklasser. Se gärna mer information på hemsidan om specifika öppettider. I restaurangen har vi valt att servera mat som knyter an till Småland och traditionen för att förstärka känslan av Astrid Lindgren ytterligare. Varmt välkommen till vårt museum i Småland!