Skolgrupper

Gör en vandring i Astrid Lindgrens barndomsmiljö, platsen där hennes liv och berättelser tog sin början. Här lekte Astrid Lindgren som barn. Här hörde hon de första sagorna berättas. Upplev miljön som inspirerade henne till att skriva om Emil och Bullerbyn.

Vill du ta med din skolgrupp till Astrid Lindgrens Näs? För bokning och info kontakta Anneli Karlsson 0492-769583.

Vårt skolprogram våren 2017:

 

Nyfiken på Astrid Lindgren liv? Utställning 

Följ med in i utställningen "Hela världens Astrid Lindgren". Här får du höra berättelsen om hennes liv. Möt Astrid som barn och tonåring i Vimmerby, Astrid som ensamstående mor i 20-talets Stockholm och inte minst som en av Sveriges främsta opinionsbildare. 

På egen hand, audioguider med barnversion ingår 
Cirka 45 minuter

 

På berättelsepromenad i utmarkerna Visning

Det var här på Näs som hon klättrade i sockerdricksträdet och lekte med sina syskon i snickerboa. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök. Det är ingen överdrift att säga att källan till Astrid Lindgrens fantastiska författarskap finns just här på Näs.
Lär känna platsen, miljöerna runt barndom hemmet. 
Vi kopplar hennes skrivna berättelser till naturen och barndomen på promenaden i de nya trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs. 
Maxantal 20 personer Cirka 40 minuter  

 

Upplev Astrids barndomshem Visning

Barndomshemmet är fortfarande intakt, såsom det var när Astrid var liten flicka. Det var Astrid själv som återställde nedervåningen till ursprungligt skick. De flesta ursprungliga inventarier och ägodelar finns kvar, vilket gör det till en stor upplevelse att komma in i Astrid Lindgrens alldeles unika och äkta barndomshem. 
Maxantal 10 personer Cirka 40 minuter  

 

Exempel på våra olika program inom ramen för Skapande skola

Varje år genonför vi olika program inom Skapande Skola tillsammans med klasser från Vimmerby och andra orter i vår närhet. I januari och februari gjorde vi ett program med Vimmerby fjärdeklassare som hette "Säg något viktigt till världen" 
Här kan du se ett fint bildspel från Vimmerby kulturskola.

 

 

En stämningsfull upplevelse gå på egen hand/lektion

I en gammal förrådsbod finns numera Sagoladan, ett rum för berättande. Här doftar det av halmen och knarrar i trappan, på skinnfällar under filtar får ni lyssna till berättelser som Astrid Lingren hörde som barn.
Maxantal 20 personer Cirka 40 minuter 

 

Tälj i vår Snickarlada /lektion

Vi erbjuder praktisk slöjdaktivitet i vår nyskapade Snickarlada inredd med gamla verktyg precis som på Emils tid. 
Maxantal 10 personer Cirka 40 minuter