Grupperbjudanden 2017

Astrid Lindgrens Näs - det perfekta gruppresemålet.

Har du en grupp som är trädgårdsintresserad, sugna på en god lunch, veta mer om Astrid Lindgren och barnlitteratur, vill se Astrid Lindgrens barndomshem eller letar du efter en trevlig plats för ett kaffestop?
Då är Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby ett bra alterantiv! Här finner du allt detta vid ett stopp.

 

HÄR KAN DU SE VAD SOM INGÅR I VÅR ENTRÉ SAMT MÖJLIGA TILLVAL

 

UPPLEVELSEUTSTÄLLNINGEN ”HELA VÄRLDENS ASTRID LINDGREN”
I paviljongen ligger vår basutställning som berättar om Astrid Lindgrens liv och författarskap. Utställningen inleds med en film om Astrid Lindgren (ca 15 min lång).  Därefter kan man i egen takt, se utställningen med audioguide som vi erbjuder på svenska, tyska, engelska, danska, franska, italienska, holländska, kinesiska och spanska.
Det finns även i en särskild barnversion på svenska, tyska och danska.

TRÄDGÅRDARNA KAPITEL 1, 2 och 3
Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs är en ny öppen trädgård – en plats för kultur, samtal, bus, debatt, lek, allvar och humor. De gröna miljöerna växer fram ur teman som varit viktiga för Astrid Lindgren genom hela hennes författarskap. I trädgårdarna kommer man också att möta Astrids liv och verk på platser som varit speciellt betydelsefulla. I trädgårdarna kan du gå en upplevelsepromenad med berättarpunkter med information om viktiga teman, platser och människor i Astrid Lindgrens liv och författarskap.

TILLFÄLLIGA UTSTÄLLNINGAR
I vår prästgård erbjuder vi alltid ytterligare en utställning med ett aktuellt tema. I det gamla sädesmagasinet här på Näs kan man under sommarmånaderna se en utställning om de andra syskonen på Näs - Astrid Lindgrens syskon Gunnar, Ingegerd och Stina.

TILLVAL:

GUIDADE VISNINGAR I ASTRID LINDGRENS BARNDOMSHEM (ca 1 timme) 

Gå med på en guidad visning i Astrid Lindgrens barndomshem och låt dig förflyttas tillbaka i tiden till Astrid barndom, när hon växte upp här på Näs. 
Det var här som hon klättrade i sockerdricksträdet (som fortfarande finns kvar i trädgården) och lekte med sina syskon i snickerboa. Det var även här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök. Det är ingen överdrift att säga att källan till Astrid Lindgrens fantastiska författarskap finns just här på Näs. Barndomshemmet är fortfarande intakt, såsom det var när Astrid var liten flicka. Det var Astrid själv som återställde nedervåningen till ursprungligt skick. De flesta ursprungliga inventarier och ägodelar finns kvar, vilket gör det till en stor upplevelse att komma in i Astrid Lindgrens alldeles unika och äkta barndomshem. Genom ett nära samarbete med familjen ingår nu barndomshemmet som en viktig beståndsdel i kulturcentrumet och besöksmålet Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Barndomshemmet är privatägt och vi är mycket tacksamma att vi får gå in i huset för att göra dessa guidade turer och visa detta fantastiska kulturarv
.

TRÄDGÅRDSGUIDNINGAR 
Vill du få en guidad visning av våra trädgårdar av en av våra trädgårdsmästare så ber vi dig meddela oss det i din bokningsförfrågan. Tidsåtgången är minst en timme 
 

BOKNINGAR
För frågor och bokning kontakta receptionen på, telefon 0492-566 800 eller skicka e-post till info@astridlindgrensnas.se   

 

VÅRA ÖPPETTIDER 2017:

Säsong

Dagar Tider

1 april - 30 april

Onsdag-söndag

11.00-16.00

1 maj - 9 juni

Dagligen

11.00-16.00

10 juni - 24 september

Dagligen

10.00-18.00

 27 september - 17 december

Onsdag - söndag

11.00-16.00 

 

VÅRA GRUPPRISER 2017:

Säsong

Pris/person Ordinarie pris

1 april - 30 april

90 kr

170 kr

1 maj - 9 juni

100 kr

170 kr

10 juni - 20 augusti

120 kr

170 kr

21 augusti - 24 september

100 kr

170 kr 

27 sept  - 17 december 90 kr 170 kr

 

I entrépriset ingår: Vår permanenta utställning ”Hela världens Astrid Lindgren” med audio guide en kort film om Astrid Lindgren. Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs med möjlighet att gå en upplevelsepromenad genom trädgården med berättarpunkter om viktiga teman, platser och människor i Astrid Lindgrens liv och författarskap och även våra tillfälliga utställningar runt om på anläggningen. 

    

Här kan du se en film om oss 

Hela världens Astrid Lindgren

Astrid Lindgrens barndomshem 

 

 

Hela Världens Astrid Lindgren. 

Ta chansen att se den stora upplevelseutställningen om Astrid Lindgrens liv och författarskap. Utställningen ger en del av nycklarna till hennes världsberömda författarskap. Ni får en inblick i hur hon var som person, hur hon levde och hur hon kunde skapa alla sina fantastiska berättelser. Se utställningen med audioguide som är gratis på svenska, tyska, engelska, danska, franska, italienska, holländska, kinesiska och spanska.
De finns även i en särskild barnversion på svenska, tyska och danska.

 

 

 

 

Besök Astrid Lindgrens Barndomshem 

Barndomshemmet är fortfarande intakt, såsom det var när Astrid var liten flicka. Det var Astrid själv som återställde nedervåningen till ursprungligt skick. De flesta ursprungliga inventarier och ägodelar finns kvar, vilket gör det till en stor upplevelse att komma in i Astrid Lindgrens alldeles unika och äkta barndomshem. Boka in en guidad tur under ditt besök här hos oss. Läs mer här.