Barndomshemmet

Välkommen att besöka Astrid Lindgrens bevarade barndomshem, som hon själv återställt till sitt ursprungliga skick.

Du kan gå en guidad tur i Astrid Lindgrens barndomshem på följande sätt:

Under vår huvudsäsong på sommaren har vi dagliga visningar där man som privatperson kan anmäla sig, övrig tid tar vi bara emot förbokade gruppbokningar om minst 8 personer. Kostnaden är 95 kr per person, utöver entrépriset och barn 50 kr. Guidningarna måste alltid förbokas via vår reception och minst fem dagar i förväg under vår lågsäsong. Förboka din guidade visning via telefon 0492-566 800 eller via e-post info@astridlindgrensnas.se.
OBS! Barndomshemmet kan inte besökas på egen hand utan enbart med guide från Astrid Lindgrens Näs. Barndomshemmet är ej heller anpassat för rullstolar och rullatorer.

Under sommarsäsongen guidar vi dagligen på svenska och tyska. Vill du se barndomshemmet med en engelsktalande guide så behöver vi att du bokar separat.
Visningen tar ca 45 min, rekommenderad minimiålder är 8 år. 


I det lilla röda huset, på gården Näs i Vimmerby, föddes Astrid Anna Emilia Ericsson för mer än 100 år sedan.

Det var här på Näs som hon klättrade i sockerdricksträdet (som fortfarande finns kvar i trädgården) och lekte med sina syskon i snickerboa. Det var här hon hoppade i hö och lyssnade till sagor i Kristins kök. Det är ingen överdrift att säga att källan till Astrid Lindgrens fantastiska författarskap finns just här på Näs.

Barndomshemmet är fortfarande intakt, såsom det var när Astrid var liten flicka. Det var Astrid själv som återställde nedervåningen till ursprungligt skick. De flesta ursprungliga inventarier och ägodelar finns kvar, vilket gör det till en stor upplevelse att komma in i Astrid Lindgrens alldeles unika och äkta barndomshem.
 
Genom ett nära samarbete med familjen ingår nu barndomshemmet som en viktig beståndsdel i kulturcentrumet och besöksmålet Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Barndomshemmet är privatägt och vi är mycket tacksamma att vi får gå in i huset för att göra dessa guidade turer och visa detta fantastiska kulturarv.

Välkommen med din förfrågan och bokning!