Astrid Lindgren

Astrid LindgrenAstrid Lindgren (1907-2002) är Sveriges mest älskade och välkända författare. Hennes verk skänker glädje och tröst till barn och vuxna över hela världen. Hennes författarskap trotsar alla gränser - såväl åldersmässiga, geografiska, politiska som etniska!

Astrid Lindgrens gärning är unik och mycket betydelsefull. Både i Sverige och internationellt finns ett fortsatt starkt intresse av att läsa hennes böcker och få veta mer om hennes liv. Astrid Lindgren har blivit en förebild för tusentals människor över hela världen, inte bara som författare utan även som samhällskritiker och debattör med stark integritet och kraft.

För att möta det stora intresse som finns av att lära mer om Astrid Lindgrens liv och gärning finns kulturcentrumet Astrid Lindgrens Näs, uppbyggt exakt på den plats i Vimmerby där Astrid föddes och växte upp för hundra år sedan.

Alla som vill uppleva den miljö som haft så stor betydelse för Astrid, samt lära känna hennes person och verk närmare, är hjärtligt välkomna till Astrid Lindgrens Näs.

 

Välkommen att besöka Astrid Lindgrens Dalagatan 46!

Den 14 november 2015, på Astrid Lindgrens födelsedag, invigdes hennes bostad på Dalagatan i Stockholm som ett öppet författarhem. Här blev Astrid Lindgren en världsberömd författare. Här formade hon sin självständiga syn 
på världen och här lades grunden till hennes roll som opinionsbildare. För Astrid Lindgren var hemmet den privata sfär som tillät tid för reflektion, tystnad och ensamhet. En plats präglat av den anspråkslöshet 
som var typisk för Astrid Lindgren. 

Nu har du möjligheten att besöka hemmet. Klicka här för mer infomration och bokning!

Astrid Lindgren   Astrid Lindgren